KLINGER Finland Oy on Econosto Oy:n uusi omistaja

07.09.2022

Suomalainen venttiilimaahantuoja Econosto Oy on nyt osa KLINGERiä.
Tuotevalikoima: ✓ korkealaatuisia venttiileitä ✓ nestepinnanosoittimia
✓ toimilaitteita ✓ mudanerottimia ✓ höyry- ja paineratkaisuja

Ostamalla Econosto Oy:n, KLINGER Finland Oy lisää tuotetarjontaansa ja vahvistaa läsnäoloansa Suomen markkinoilla. Econosto Oy:llä on vahva markkina-asema päivittäiskaupassa (MRO) ja projekteissa monilla teollisuusaloilla, etenkin laivanrakennuksessa.

Econosto Oy:n perustaja Martti Lehto näki, että sulauttamalla perheyrityksensä toiseen isompaan perheyritykseen, olisi looginen tapa yritykselle kasvaa pysyen samalla uskollisena arvoilleen. Hän oli erityisesti kiinnostunut varmistamaan, että yritystoimintansa jatkuu hyvissä käsissä.

KLINGER Finland Oy:n toimitusjohtaja Markku Ivanoff, uskoo tämän olevan erityisen hyödyllinen yrityskauppa kotimaan liiketoiminnan kannalta. KLINGER Finland Oy toivottaa Econosto Oy:n teamin erittäin tervetulleeksi osaksi KLINGER perhettä.

Markku Ivanoff

“Econosto Oy keskittyy korkealaatuisiin tuotteisiin ja asiakastyytyväisyys on yrityksessä etusijalla. Tällä asiakaslähtöisellä ajattelutavalla, yritys sopii mainiosti ryhmäämme.”

Markku Ivanoff, KLINGER Finland Oy:n toimitusjohtaja

Esa Virtanen tulee toimimaan Econosto Oy:n toimitusjohtajana ja tulee kehittämään edelleen liiketoimintaa, yhdessä Tanja Lehdon (kehitysjohtaja), Toni Ålanderin (myyntijohtaja) ja ammattitaitoisen Econosto Oy:n henkilökunnan kanssa. Perustajat Martti ja Ulla Lehto jäävät yrityksen palvelukseen ja antavat opastusta, kun Econosto Oy jatkaa KLINGER Finland Oy:n tytäryhtiönä. Nykyinen henkilökunta ja liiketilat jatkavat asiakkaidemme palvelua entiseen malliin.

Esa Virtanen henkilökuva

Kaupantekotilaisuus
Daniel Schibli (CEO, KLINGER Group, vasemmalla) ja Martti Lehto (entinen osakkeenomistaja ja COO, Econosto Oy) odottavat Econosto Oy:lle lupaavaa tulevaisuutta.

Aito suomalainen erikoisosaaja venttiileissä niin päivittäis- kuin myös projektiliiketoiminnassa

Econosto Oy perustettiin 1987 ja siitä lähtien on ollut Lehdon perheen yksityisomistuksessa. Yritys sijaitsee Kuopiossa ja liiketilaa on n. 4,000 neliömetriä. He ovat erikoistuneet toimittamaan korkealaatuisia venttiileitä, nestepinnanosoittimia, toimilaitteita, paljetasaimia ja mudanerottomia, lisäksi höyry- ja paineratkaisuja laivanrakennukseen, valmistavaan teollisuuteen, voimalaitoksiin ja jälleenmyyjille.

Econosto venttiilit

Econosto Oy on aina keskittynyt tuottamaan korkeaa asiakastyytyväisyyttä. Tänään yrityksellä on 100 asiakasta useista toimialoista. Yksilöllinen ja henkilökohtainen palvelu asiakkailleen on heille korkein prioriteetti. Yli 50 % Econosto Oy:n toimituksista ovat räätälöityjä kokoonpanoja, suunniteltu ja asennettu asiakkaan tarpeen mukaan. Erilaiset palvelut paikan päällä, kuten asennus, suunnittelu ja kalibrointi mahdollistavat Econosto Oy:tä varmistamaan asiakastyytyväisyyden tuotetoimituksien jälkeenkin. Varastointipalvelut ja erilaiset logistiset vaihtoehdot tukevat toimitusketjuhaasteissa, tämä on erityisen tärkeää pandemian jälkeisessä palveluliiketoiminnassa.

Martti Lehto henkilökuva

“Olen iloinen, että täydellinen kumppani löytyi Econosto Oy:n tulevaisuudelle. Heti alusta tunsimme jo erittäin hyvän henkilökemian keskenämme. Odotan innolla yhteistä ja lupaavaa tulevaisuuttamme.”

Martti Lehto, Econosto Oy:n operatiivinen johtaja ja entinen osakas

Daniel Schibli

“Econosto Oy on erittäin hyvin täydentävä yritysosto tuotteiden, teollisuuden, markkinasuuntautuneisuuden, asiakkaiden ja sijainnin suhteen. Olemme erittäin iloisia, että olemme saaneet heidät mukaan ryhmäämme.”

Daniel Schibli, KLINGER Group:n toimitusjohtaja (CEO)


Perheomisteisen asiakaslähtöisen yrityksen ja kansainvälisen markkinajohtajan resurssien yhdistelmä tulee epäilemättä vahvistamaan palvelukokonaisuutta koko Econosto Oy:n ja KLINGER Finland Oy:n asiakaskunnalle.

Econosto Oy lyhyesti:

  • Econosto Oy sijaitsee Kuopiossa.
  • Yritys on perustettu 1987.
  • Tiloihin kuuluu varastotilat, asennusalue ja toimistotilat, yhteensä n. 4000 neliömetriä.

Uutisessa mainitut yhteyshenkilöt:

Markku Ivanoff, KLINGER Finland Oy:n toimitusjohtaja
Esa Virtanen, Econosto Oy;n toimitusjohtaja
Martti Lehto, Econosto Oy:n operatiivinen johtaja ja entinen osakas
Daniel Schibli, KLINGER Group:n toimitusjohtaja (CEO)

Linkit:

Econosto Oy:n nettisivu
Uutinen KLINGER Groupin sivulla