Lasikuitukankaat (E-glass)

 

Lasikuitukankaita käytetään hitsaussuojauksen lisäksi erilaisissa tulitöissä ja lämpö- tai akustiikkaeristyksessä. Pinnoitteella saadaan parannettuja haluttuja ominaisuuksia, kuten kulutuksen kestoa, palonkestoa ja metalliroiskeiden kestoa.

Pinnoittamattoman lasikuitukankaan lämmönkesto on +550°C. Pinnoittamaton kangas on edullisin vaihtoehto, mutta kulutuksen kestävyys on heikko sekä materiaali pölyää käsiteltäessä.

Silikonipinnoitteista (S) lasikuitukangasta käytetään yleensä ulkotiloissa olevien palokohteiden suojaamiseen. Silikonipinnoitteella on hyvä säänkesto ja se kestää hyvin otsonia, UV-valoa ja ikääntymistä. Pinnoite on vettä hylkivä eikä se läpäise vesihöyryä. Silikoni on halogeenivapaa paloa hidastava materiaali. Pinnoitteen lämpötilan kesto +250°C.

Alumiinipinnoitteista (AL) lasikuitukangasta käytetään yleisesti putkistojen ja muiden kohteiden lämpöeristykseen, koska pinnoite heijastaa hyvin lämpösäteilyä. Pinnoitteen lämpötilan kesto +180°C.

Polyuretaanipinnoite (PU) sisältää alumiinihiukkasia, jotka parantavat kankaan lämmönheijastuskykyä polyuretaanin haihtuessa korkeammissa lämpötiloissa. Lisäksi alumiinihiukkaset muodostavat sulaessaan tehokkaan palosuojan kankaan pinnalle pidentäen kankaan kestoikää. Polyuretaani alkaa hajoamaan yli +90°C lämpötiloissa. Polyuretaani on kustannustehokas pinnoite ja parantaa palonkeston lisäksi materiaalin käsiteltävyyttä sekä vähentää pölyämistä. Lämpötilankesto +550°C.

Kalsiumsilikaattipinnoite (CS) sulaa kankaan pinnalle suojaavaksi kerrokseksi korkeissa lämpötiloissa ja parantaa pohjamateriaalin lämmönkestoa (+550°C) jopa +700°C:een jatkuvassa käytössä ja lyhytaikaisessa käytössä +750°C:een. Käsittely lisää myös kankaan kulutuskestävyyttä. Materiaalilla on hyvät eristysominaisuudet ja se savuaa vähän.

Vermikuliittipinnoite (FH) sulaa kankaan pinnalle suojaavaksi kerrokseksi korkeissa lämpötiloissa ja parantaa pohjamateriaalin lämmönkestoa (+550°C) merkittävästi jopa +1000°C:een (lyhytaikainen). Käsittely lisää myös kankaan kulutuskestävyyttä. Materiaalilla on hyvät eristysominaisuudet, savuaa vähän sekä kestää kuumia metalliroiskeita ja hitsauskipinöitä. Edullisempi vaihtoehto silikakankaalle erityisesti, jos vaaditaan parempaa lujuutta korkeammissa lämpötiloissa.

Varastoimme lasikuitukankaita pohjamateriaalivahvuudella 200g/m², 430g/m², 660g/m² ja 1000g/m². Materiaalien paksuudet ovat vastaavasti n. 0,25mm, 0,5mm, 0,7mm ja 1,3mm. Eniten myydyimmät tuotteet ovat 660g/m² PU2 ja 1000g/m² FH.

Kaikkia pinnoitteita saa joko toiselle tai molemmille puolille kangasta. Esim. alumiinilla yksipuoleisesti pinnoitetun kankaan nimessä näkyy lyhenne AL1 ja molemmin puolin polyuretaanilla pinnoitetun kankaan nimessä PU2.

Halutessaan pinnoittamattomia kankaita saa myös värjättynä esim. vaaleanpunaisena (LR) ja pinnoitteita mahdollisuuksien mukaan eri värisinä esim. punainen silikoni.

Pinnoittamaton kangasKirjaudu verkkokauppaan
Pidätämme oikeudet hinnanmuutoksiin

Pyydä tarjous

Tuotenumero:

Istuntosi on vanhentunut, ole hyvä ja kirjaudu uudelleen