KLINGER® Maxiflex SWG Spiraalitiiviste

KLINGER® Maxiflex spiraalitiivisteitä käytetään yleisesti korkeissa lämpötiloissa ja paineissa. Yleisin rakennetyyppi on CRIR eli ulko- tai keskitys- ja sisärenkaalla. Rakenteessa yhdistyy pehmeä tiivistemateriaali (grafiitti, PTFE, mica jne.) ja erityisprofiloitu jousimainen metallinen vahvike. Puristettaessa pehmeä tiivistemateriaali täyttää laippapintojen epätasaisuudet eli tiivistää liitoksen. Vahvike pitää täyteaineen paikoillaan ja antaa tiivisteelle mekaanista kestävyyttä ja kimmoisuutta.

Tuotteen edut

KLINGER® Maxiflex spiraalitiivisteet yhdistävät grafiitti-, PTFE- tai kiilletäyteaineen tiivistämisen helppouden ja erityisesti profiloidun metallisen, jousimaisen vahvistuksen tarjoaman lujuuden. Tiiviste-elementti on valmistettu limittämällä kerroksia vuorotellen metallista käämitysnauhaa ja täyteainetta tiivisteen muodostamiseksi, joka on kestävä ja helppo asentaa. KLINGER® Maxiflex spiraalitiivisteet ovat erittäin tiiviitä ja luotettavia, jotka sopivat korkeisiin lämpötiloihin ja paineisiin. Tiivisteet voidaan valmistaa sopimaan standardilaipoille sekä räätälöitynä erikoismittaisille laipoille (myös ovaalin muotoiset).

KLINGER® Maxiflex spiraalitiivisteet tiivistävät erinomaisesti erilailla viimeisteltyjä tiivistepintoja, mutta yleisohjeeksi suosittelemme laipan pintakarheutta välillä 3,2-6,4 µm.

KLINGER® Maxiflex spiraalitiivisteen rakenne

Useita kerroksia erikoismuotoiltuja jatkuvia V-muotoisia metallinauhoja ja pehmeää täytenauhaa on kierretty spiraalimaisesti tiivisteen peruselementiksi. V-profiilin ansiosta tiiviste toimii jousena ja profiilin syvyyttä valvotaan tarkasti, jotta tiiviste-elementille saadaan parhaat puristus- ja palautumisominaisuudet. KLINGER® Maxiflex spiraalitiivisteet valmistetaan EN1514-2 ja ASME B16.20:n vaatimusten mukaisesti.

Automaattiset spiraalikoneet tarkkailevat ja säätävät rullausnauhojen kireyttä, jolloin koko tuotteeseen saadaan tasainen tiheys. Tällä varmistetaan jousimaisen rakenteen toimivuus eli tiiviste ei pääse hajoamaan ja tiiveysominaisuudet säilyvät vaihtelevillakin puristuskuormilla.

Autamme mielellämme tiivistemateriaalien valinnassa ja laskemme tarvittaessa oikeat kiristysmomentit. Ota yhteyttä: tiivisteet@klinger.fi 
Kirjaudu verkkokauppaan
Pidätämme oikeudet hinnanmuutoksiin

Pyydä tarjous

Tuotenumero:

Istuntosi on vanhentunut, ole hyvä ja kirjaudu uudelleen