KLINGER Finlandin Kaupintakontti tukena teollisuuslaitosten vuosihuolloissa

09.04.2024

Kaupintakontin suunnitellut Ilmari Huovinen

 

Uusi tiivisteliiketoimintamme kehittämä palvelu Kaupintakontti on toimitettu asiakkaamme Metsä Fibren tehtaalle Äänekoskelle. Kaupintakontti laajentaa olemassa olevan KLINGER Const™ -kaupintavaraston palvelumallia tuomalla laitoksen vuosihuollossa tarvittavat tuotteet, kuten tiivisteet ja oheistarvikkeet, vieläkin lähemmäs huollettavia laitteita. Yhdessä asiakkaan kanssa suunniteltu ja harjoittelijatyönä toteutettu kaupintakontti on osoitus KLINGER Finlandin sitoutumisesta asiakaslähtöisiin ratkaisuihin ja motivoivien harjoittelijaprojektien tarjoamiseen.

Kaupintakontti ratkaisuna tehokkaampaan ja sujuvampaan vuosihuoltoon

Kaupintakontti sisältä

Kaupintakontin ajatus syntyi keväällä 2023, kun KLINGER Finland ja Metsä Fibre etsivät keinoja tehostaa tehtaiden vuosihuoltoja. Ratkaisuksi syntyi KLINGER Const™ -kaupintavaraston palvelumallia mukaileva mobiili kaupintakontti, joka toimitettiin huhtikuussa 2024 suoraan huoltokohteeseen, Metsä Fibren tehtaalle Äänekoskelle. Kaupintakontti on Metsä Fibren käytössä kolmisen viikkoa laitoksen vuosihuollon ajan.

KLINGER Finlandin Keski-Suomen aluemyyntipäällikkö Jani Häkkisen mukaan Metsä Fibre ennakoi, että palvelumme myötä tämä vuosihuolto tulee olemaan paras aikoihin. Yhdessä asiakkaan kanssa suunniteltu kaupintakontin sisältö, kuten huollossa tarvittavat tiivisteet, laippasuojat sekä hitsaussuojakankaat ovat nopeasti ja helposti saatavilla suoraan laitoksen pihalta ilman tilaus- ja toimitusviiveitä. Tämä ei ainoastaan nopeuta vuosihuoltoa, vaan myös minimoi tuotantokatkokset ja parantaa tehokkuutta.

Vuosihuoltoa ja kaupintakontin tehokkuutta tukee entisestään asiantuntijamme, joka on paikan päällä varmistamassa, että oikeat tuotteet löytyvät ja soveltuvat käyttötarkoitukseensa. Asiantuntijallamme on lisäksi mukana kamera, jonka avulla standardeista poikkeavat tiivisteet saadaan kuvattua ja KLINGER Finlandin tiivisteleikkaamosta saadaan toimitettua mittojen mukaan leikattu tiiviste nopeasti paikalle.

KLINGER Finland on sitoutunut kehittämään innovatiivisia ratkaisuja sekä parantamaan palveluitaan asiakaslähtöisesti, ja kaupintakontti on osoitus juuri tästä. Tulevaisuudessa näemme mahdollisuuden laajentaa kaupintakonttikonseptia entisestään, tarjoten sitä laajemmin eri teollisuudenalojen vuosihuoltoihin, kuten voimalaitoksiin ja paperitehtaisiin, sekä uusille työmaille, joilla omia varastoja ei vielä ole. Jatkossa kaupintakontissa voisi toimia myös oma tiivisteleikkaamo, jossa pystytään leikkaamaan tiivisteet asiakkaan mittojen mukaisesti paikan päällä. Palvelu tuo kustannussäästöjä ja tehokkuutta asiakkaiden toimintaan varmistaen tuotteiden saatavuuden välittömästi ilman ylimääräistä pääoman sitomista ja toimitusviiveitä.

Kaupintakontin tilasuunnittelu motivoiva harjoittelijaprojekti

Kaupintakontin tilasuunnittelusta vastasi teknistä suunnittelua Omnia Leppävaarassa opiskeleva Ilmari Huvinen, joka suorittaa KLINGER Finlandilla opintoihinsa sisältyvää harjoittelujaksoa. Ilmarin tehtävänä oli määrittää tilan tarve varastoitavien tuotteiden mukaan ja suunnitella kaupintakontin sisus toimivaksi, jotta tarvittavat tuotteet ovat helposti löydettävissä ja noudettavissa kontista.

Tilasuunnittelu oli Ilmarille motivoiva ja juuri sopivasti haastava projekti, sillä suurikokoisia ja hauraita tiivistemateriaaleja tuli saada mahtumaan konttiin riittävä määrä ja lisäksi tuli varmistaa niiden säilyminen ehjänä kuljetuksen aikana. Ilmari teki tarvittavat piirrokset, joiden mukaan hyllyköt ja vetolaatikot teetettiin sekä aseteltiin konttiin mittojen ja Ilmarin suunnitelman mukaisesti.

Elementtien oikeanmukainen kiinnitys varmistettiin yhteistyössä KLINGER Finlandin asiantuntijoiden kanssa ja yhteistyö projektiryhmän kesken oli muutenkin sujuvaa. Projektin aikana Ilmari kertoo saaneensa uutta osaamista mm. tarjouspyyntöjen tekemiseen ja vertailuun, tietojen etsintään sekä ratkaisukeskeisyyteen muuttuvissa tilanteissa, jotka ovat suunnitteluprojekteille tyypillisiä.

KLINGER Finland pitää tärkeänä tarjota motivoivia harjoittelijapaikkoja ja -projekteja uusille tulevaisuuden osaajille. Sen lisäksi, että opiskelijat saavat arvokasta työkokemusta, ovat harjoittelijoiden tuoreet näkökulmat erittäinkin tervetulleita pitkään alalla toimineelle yritykselle. Kaupintakontin tilasuunnitteluprojekti oli hyvä esimerkki hyvin sujuneesta harjoittelijaprojektista, josta on aitoa lisäarvoa KLINGER Finlandin asiakkaille.