Tuotemerkintä

Elintarviketeollisuudessa hyvin suunnitellulla pakkauksella ja tuotemerkinnällä paitsi täytetään toimialaa koskevat säännökset, myös herätetään kuluttajan huomio ja vaikutetaan ostopäätökseen. Ratkaisuillamme varmistat, että tuotteesi erottuu kilpailijoista ja päätyy kuluttajan ostoskoriin.

Tyypillisiä elintarviketeollisuudessa käytettäviä tuotemerkintäsovelluksia ovat mm. eräpäivä- ja eränumeromerkinnät, 2D-koodit, tuote-etiketit ja niiden kiinnittäminen, kampanjaetiketit, logistiset merkinnät ulkopakkauksiin, sekä elintarvikelaatuiset musteet ja etiketit.

KLINGER Finland noudattaa toiminnassaan hyvää valmistustapaa, mikä edellyttää, että elintarvikekontaktissa olevista materiaaleista ei aiheudu kuluttajalle vaaraa tai haittaa.

» Ratkaisuja elintarviketeollisuuden yleisimpiin tuotemerkintätarpeisiin:

Mustesuihkukirjoittimet Laserkirjoittimet  Kalvokirjoittimet Etiketöintilaitteet Ventus-tuoteperhe
 Mustesuihkukirjoittimet  Laserkirjoittimet  Kalvokirjoittimet  Etiketöintilaitteet  Ventus-tuoteperhe

 


Tiivisteet

Kun on kyse elintarvikkeista, on voitava olla varmoja, ettei prosessiin pääse mitään ylimääräisiä aineita. Valikoimastamme löytyy standardeja ja määräyksiä noudattavia tiivisteitä, jotka soveltuvat käytettäväksi elintarvikeprosesseissa (FDA, EU, ISO). Elintarvikesovelluksissa käytettävien tiivisteiden on kestettävä erilaisia väliaineita, kuten maitotuotteiden maitorasvaa tai colajuomien fosforihappoa. Lisäksi tiivisteiden on kestettävä teollisuudelle ominaista puhdistusta ja sterilisointia.

KLINGER-konsernin puhdas tuotantoalue mahdollistaa omalta osaltaan sertifioinnin elintarviketurvallisuusstandardi ISO 22000 mukaisesti.

» Ratkaisuja elintarviketeollisuuden yleisimpiin tiivistämistarpeisiin:

KLINGERtop-chem 2000  KLINGERtop-chem 2003  KLINGERtop-chem 2005  KLINGERsoft-chem KLINGER Sealex
KLINGERtop-chem 2000  KLINGERtop-chem 2003 KLINGERtop-chem 2005  KLINGERsoft-chem  KLINGER Sealex

 


Venttiilit

Elintarviketeollisuuden venttiilit voidaan jakaa kahteen ryhmään: elintarvikkeen kanssa kontaktissa oleviin venttiileihin ja taustaprosesseissa käytettäviin venttiileihin. Elintarvikekontaktissa olevien venttiilien on kriittisen tärkeää muodostaa saumaton ja sileä linkki muun linjaston kanssa, jottei väliainetta voi jäädä linjastoon jumiin tai bakteereille synny mahdollisia kasvupaikkoja. Paineet ovat muihin teollisuudenaloihin nähden alhaisempia ja vahvimmat kemikaalit, mitä elintarvikeventtiileiden tarvitsee kestää liittyvät puhdistukseen ja sterilointiin.

Taustaprosesseissa käytettäviä venttiileitä pääset tutkimaan tästä, kun taas erityisesti elintarviketeollisuuden tarpeisiin suunnitelluista sertifioiduista venttiileistä pääset lukemaan lisää alla olevista linkeistä.

Meiltä saat myös tarpeittesi mukaan suunnitellut räätälöidyt venttiilit.

» Ratkaisuja elintarviketeollisuuden yleisimpiin venttiilisovelluksiin:

Läppäventtiilit  Palloventtiilit takaiskuventtiilit Käsikäyttöiset sulkuventtiilit
Läppäventtiilit Palloventtiilit Takaiskuventtiilit Käsikäyttöiset sulkuventtiilit
Double seat venttiili Kalvoventtiilit Kaariventtiili Possutusventtiili
Double seat venttiilit Kalvoventtiilit Kaariventtiilit Possutusventtiilit


 Prosessi- ja aluevalvonta

Valvontakameravalikoimastamme löytyvät kamerat, tallentimet ja monitorit elintarviketeollisuuden tarpeisiin. Pystymme räätälöimään järjestelmän asiakkaan tarpeiden mukaisesti, oli sitten kyseessä 100 kameran järjestelmä ruostumattomilla teräskoteloilla (jopa IP69), tai 4 kameran paikallinen prosessin valvonta yhdellä näytöllä.

Ruostumattomat teräskotelot
Ruostumattomat teräskotelot

Kalibrointi 

Elintarviketeollisuuden valmistajien on noudatettava tarkkoja hygienia- ja laatumääräyksiä pitäen samalla tuotannon joustavana ja tehokkaana. Tämä vaatii prosessien mittaamista ja monitorointia. Koska elintarvikkeen laatu ja turvallisuus riippuu mittalaitteiden tarkkuudesta ja säännöllisistä mittauksista, on laitteiden luotettavuudesta huolehdittava kalibroinnilla.

» Ratkaisuja elintarviketeollisuuden yleisimpiin kalibrointisovelluksiin:

 Lämpötilakalibraattori  Painepumput
Lämpötilakalibraattori Painepumput