Tiivistevuodot saattavat aiheuttaa huomattavia kustannuksia ja työturvallisuusriskejä. Tekemällä työt kerralla oikein, parannat työturvallisuutta ja prosessin toimintavarmuutta. Painelaitteiden (PED) ruuviasenteinen laippaliitos on luokiteltu yhtä kriittiseksi kuin laippojen hitsaus. Viime vuosina ruuviliitosten laatuun on kiinnitetty enemmän huomiota ja niille on asetettu korkeampia vaatimuksia. Suurin osa vuodoista sekä onnettomuuksista on vältettävissä oikeaoppisella asentamisella.

Laippaliitosasentajan koulutus ja pätevöinti SFS-EN 1591-4 standardin mukaisesti on pätevyys, jota vaativat töiden tilaajat sekä standardit. Se on myös virallinen tapa osoittaa, että henkilö on pätevä asentamaan painelaitteita.

KLINGER Finland tarjoaa sertifioidun SFS-EN 1591-4 standardin mukaisen laippaliitoskoulutuksen joustavasti asiakkaiden tiloissa tai omissa tiloissamme helposti siirrettävällä mobiililaitteistolla. Harjoittelemme asentamisen eri vaiheet käyttäen asianmukaisia työkaluja ja välineitä. Käymme myös läpi yleisimmät asennusvirheet sekä niiden korjaamisen. Keskitymme erityisesti oikeaoppisiin laippaliitosten kiristysmomentteihin ja vaatimuksiin tiiviin liitoksen aikaansaamiseksi. Koulutuksen teoriaosuus käydään verkossa (n. 5 h) ja lähikoulutuksessa (n. 8 h). Lähikoulutus sisältää käytännön harjoittelua sekä teoria- ja asennuskokeen, joiden hyväksytystä suorittamisesta saa todistuksen sekä 5 vuotta voimassa olevan pätevyyskortin. Koulutus on tarkoitettu painelaitteiden laippaliitosten asentajille, työnjohtajille, valvojille sekä suunnittelijoille. Tarvittaessa räätälöimme koulutuksen sopimaan juuri sinun tarpeisiisi. Ota yhteyttä!

Myös saatavilla muoviputkien laippaliitosten asennuskoulutus sekä hydraulisten työkalujen pätevöintikoulutus.

Yhteystiedot

Erno Vaahtera
Tekninen asiantuntija / Tiivisteliiketoiminta
erno.vaahtera@klinger.fi tai puh. 040 683 7585

 

Laippaliitos koulutus EN 1591-4 esite

EN 1591-4 todistus ja pätevyyskortti

Laippaliitos koulutukselle sekä pätevöinnille myönnetty sertifikaatti

Laippaliitosasentajan työkalukoulutus EN 1591-4 esite