Painelaitteiden laippaliitosasentajalta vaadittava pätevyysvaatimus yleistyy kovaa vauhtia Suomessa, koulutuksella on saatu merkittäviä hyötyjä.

Tiivistevuodot saattavat aiheuttaa huomattavia kustannuksia ja työturvallisuusriskejä. Tekemällä työt kerralla oikein, työturvallisuus ja prosessin toimintavarmuus kasvaa huomattavasti.

Laippaliitosasentajan koulutus ja pätevöinti SFS-EN 1591-4 standardin mukaisesti on pätevyys, jota vaativat töiden tilaajat sekä standardit. Koulutuksen teoriaosuus käydään verkossa (n. 5 h) ja lähikoulutuksessa (n. 8 h). Lähikoulutus sisältää käytännön harjoittelua sekä teoria- ja asennuskokeen, joiden hyväksytystä suorittamisesta saa todistuksen sekä 5 vuotta voimassa olevan pätevyyskortin. Koulutus on tarkoitettu painelaitteiden laippaliitosten asentajille, työnjohtajille, valvojille sekä suunnittelijoille.

Harjoittelemme asentamisen eri vaiheet käyttäen asianmukaisia työkaluja ja välineitä. Käymme myös läpi yleisimmät asennusvirheet sekä niiden korjaamisen. Keskitymme erityisesti oikeaoppisiin laippaliitosten kiristysmomentteihin ja vaatimuksiin tiiviin liitoksen aikaansaamiseksi.

Tarjoamme sertifioidun SFS-EN 1591-4 standardin mukaisen laippaliitoskoulutuksen joustavasti asiakkaiden tiloissa tai omissa tiloissamme helposti siirrettävällä mobiililaitteistolla. Saatavilla on myös muoviputkien laippaliitosten asennuskoulutus sekä hydraulisten työkalujen pätevöintikoulutus.

 

Tarvittaessa räätälöimme koulutuksen sopimaan juuri sinun tarpeisiisi. Ota yhteyttä! koulutus@klinger.fi

 

Referenssit

Asiakkainamme ovat olleet mm. Neste Oyj, Borealis Polymers Oy, Caverion Industria Oy, Mahro Oy, KIP Service Oy, Pohto Oy ja Taitotalo, Kemas Oy, Flowplus Oy,  Terrafame Oy sekä Delete Finland Oy.

 

Laippaliitos koulutus EN 1591-4 esite

EN 1591-4 todistus ja pätevyyskortti

Laippaliitos koulutukselle sekä pätevöinnille myönnetty sertifikaatti

Laippaliitosasentajan työkalukoulutus EN 1591-4 esite