Kallistusanturi

Kallistusanturi mittaa kohteen kallistumista maan vetovoiman suhteen. Kallistusantureita käytetään laajalti liikkuvissa laitteissa kuten henkilönostimissa sekä maa- ja metsäkoneissa. Anturi mittaa kulman aina suoraan maahan nähden, mutta joissain antureissa on erillinen kalibrointimahdollisuus, jolla voidaan kallistusanturin nollapiste asettaa vaikka anturi olisi asennettu vähän vinoonkin. Antureita on tarjolla sekä 1-,2- tai 3- akselin versioina. Ulostulosignaali on analoginen 0,5-4,5 / 0-10 VDC tai 4 – 20 mA tai digitalinen CANopen. Max kallistuskulma alue on valittavissa 5° … 360° väliltä.

Kallistusantureita on pääsääntöisesti kolmea eri tyyppiä, MEMS-pohjainen mitä käytetään tänä päivänä eniten. Tämä perustuu pieneen mikromekaaniseen heiluriin anturipiirin sisällä. Tämä on myös kaikista edullisin anturityyppi ja löytyy mm. puhelimista ym. kulutuselektroniikan laitteista, toki eri tasoisia antureita löytyy tämän anturityypin sisällä. Esimerkiksi DIS valmistajan anturit ovat kaikki MEMS pohjaisia.

Toinen, ennen paljon käytetty kallistusanturi malli on kapasitiivinen ja tämä mittaa kallistumaa johtavan nesteen avulla. Tämä oli ennen MEMS aikaa käytetyin tyyppi ja tällä on hyvät lämpötila ominaisuudet kun taas MEMS anturi pyrkii ryömimään lämpötilan vaihtuessa enemmän.

Kolmas tyyppi on tarkat servokallistusanturit. Nämäkin perustuvat eräänlaiseen heilurirakenteeseen ja sitä  vastustavaan servomoottoriin. Nämä ovat tyypillisesti erittäin tarkkoja ja käytetään esim MIL- sovelluksissa. Edustamamme Sherborne sensorsin anturit ovat näitä ja niitä käytetään esim Apache Longbow helikopterissa.

DIS Sensors valintatyökalu

Sherborne sensors

 
Kirjaudu verkkokauppaan

Myynti

Timo Tuupanen, Myyntipäällikkö

+358 10 400 1295

Sähköposti
Peter Jansson, Tuotepäällikkö

+358 10 400 1208

Sähköposti

Pyydä tarjous

Tuotenumero:

Istuntosi on vanhentunut, ole hyvä ja kirjaudu uudelleen