Akselitiivisteet FPM

Akselitiiviste rakentuu pääasiassa metallisesta jäykistysrenkaasta sekä vulkanoidusta tiiviste-elementistä. Tiivistää esim. pyörivän akselin ja staattisen pesän välisen tilan. Saatavana useita eri profiileita ja materiaaleja eri käyttötarkoituksiin.

Fluorikumi FPM (DIN ISO 1629) / FKM (ASTM D1418)
(trade name: Viton® Du Pont-Dow Elastomer)

Fluorikumi sopii käytettäväksi nimenomaan korkeissa lämpötiloissa ja se kestää hyvin öljyjä, polttoaineita ja liuottimia. Sitä ei suositella käytettäväksi alhaisten molekyylipainoisten estereiden tai eettereiden, ketonien tai aminien kanssa. Sopii erinomaisesti kohteisiin, joissa muut elastomeerit kuluvat tai haurastuvat nopeasti.

Varoitus! Palava FPM-kumi muodostaa myrkyllistä kaasua. Palanutta FPM-kumia on käsiteltävä kuten syövyttävää ainetta.

Maksimi käyttölämpötila: -18 +220 °C

A-malli:
Yleisin profiili, joka sopii useimpiin kohteisiin. Kuminen ulkokuori suojaa asennettaessa pesän pintaa naarmuuntumiselta.

AS-malli:
Kuten A, mutta toisella ns. pölyhuulella. Estää lian pääsemisen varsinaiselle tiivistehuulelle. Asennettaessa on suositeltavaa täyttää huulien väli, sopivalla voiteluaineella.

AO-malli:
Jouseton malli ahtaaseen pesään, kun tiivisteelle ei aseteta korkeita vaatimuksia. Käytetään useimmiten neulalaakerin yhteydessä.

ASP-malli:
Kuten AS, mutta varsinainen tiivistehuuli on lyhyempi ja tuettu. Paineenkestoalue 1-10 bar. Käytetään yleensä hydraulipumpuissa- ja moottoreissa.

B-malli:
Metallikuorinen malli, joka on helppo asentaa, mutta vaatii joskus ulkokehällä käytettävän tiivisteen massaa tai o-rengasta vuotojen ehkäisemiseksi.

BS-malli:
Kuten B, mutta toisella ns. pölyhuulella. Estää lian pääsemisen varsinaiselle tiivistehuulelle. Asennettaessa on suositeltavaa täyttää huulien väli sopivalla voiteluaineella.

C-malli:
Jäykempi metallikuorinen profiili.

CS-malli:
Kuten C, mutta toisella ns. pölyhuulella. Estää lian pääsemisen varsinaiselle tiivistehuulelle. Asennettaessa on suositeltavaa täyttää huulien väli sopivalla voiteluaineella.

 

Autamme mielellämme tiivistemateriaalien valinnassa ja laskemme tarvittaessa oikeat kiristysmomentit. Ota yhteyttä: tiivisteet@klinger.fi 
Kirjaudu verkkokauppaan
Pidätämme oikeudet hinnanmuutoksiin

Pyydä tarjous

Tuotenumero:

Istuntosi on vanhentunut, ole hyvä ja kirjaudu uudelleen