Materiaalit ja liimat

Etiketin materiaalin valintaan vaikuttavat etiketin käyttötarkoitus- ja olosuhteet sekä merkintätapa.

Lämpöherkkä materiaali
Lämpömateriaali käytetään nopeakiertoisten tuotteiden merkintään ja logistiikkasovelluksiin, joissa materiaali ei joudu alttiiksi ulkoisille rasituksille vedelle, auringolle jne. Lämpöherkän materiaalin tulostukseen käytetään lämpökirjoitinta, jolla lämmön vaikutuksesta saadaan haluttu tulostusjälki etiketille.

Lämpösiirtomateriaali
Kun etiketin tulee säilyä pitkään ja kestää erilaisia ulkoisia rasituksia; kosteutta, aurinkoa, hankausta jne. käytetään erilaisia lämpösiirtomateriaaleja käyttötarkoituksen mukaan. Valittavana on useita eri paperilaatuja ja muoveja, joiden joukosta löytyy myös erikoismateriaaleja esim. erilaisiin turvallisuussovelluksiin. Lämpösiirtomateriaalit soveltuvat parhaiten myös upeiden moniväristen painettujen etikettien tekemiseen. Etiketille mahdollisesti tulevien muuttuvien tietojen tulostamiseen käytetään värinauhallisia lämpösiirtokirjoittimia.

Liimat
Etikettimateriaalia valittaessa tulee ottaa pintamateriaalin lisäksi kantaa myös liiman laatuun. Liimat jaetaan karkeasti kahteen eri ryhmään: pysyviin ja irrotettaviin. Näiden ryhmien sisältä löytyy lukuisa määrä liimalaatuja, jotka soveltuvat erilaisille pinoille, erilaisiin kiinnitys- ja säilytysolosuhteisiin. Liimalaatua valittaessa tuleekin ottaa huomioon materiaali, johon etiketti kiinnitetään (liimat tarttuvat eri tavalla eri materiaaleihin), kiinnityslämpötila ja kosteusolosuhteet sekä kiinnityksen jälkeiset vaatimukset kuten esim. säilytysolosuhteet.

Etikettiammattilaisemme auttavat mielellään oikean materiaalin ja liiman valinnassa.

Voit myös tutustua eri materiaalien ja liimojen ominaisuuksiin materiaalitoimittajiemme sivuilla. UPM Raflatac, Avery Dennison Europe.

Sovellukset sivulla on esimerkkejä erilaisten erikoismateriaalien käytöstä.
Kirjaudu verkkokauppaan

Myynti

Riikka Sjöblom, Myyntineuvottelija

010 400 1375

Sähköposti

Pyydä tarjous

Tuotenumero: