Jenni Pekkarinen on drag racingin Suomen mestari vuosimallia 2017.

Drag racingissä eli kiihdytyskilpailussa kilpaillaan varttimailin, eli neljännesosamailin (402,33 m) matkalla. Lähdöt tapahtuvat parilähtöinä, joista lähtökohtaisesti nopeamman ajan ajanut kuljettaja voittaa. Jenni kuitenkin kisaa niin sanotussa bracket – luokassa, jossa on kiinteä indeksi eli aikaraja kilpailtavalle matkalle ja voittaja on kuljettaja, joka ajaa lähemmäksi indeksiaikaa – kuitenkaan sitä alittamatta.

Pekkarinen aloitti kiihdytyskilpailemisen vuonna 2017. Ajoneuvoksi valikoitui moottoripyörä. Ensimmäisen vuotensa Jenni ajoi Street Bike – luokassa, jossa voitti Suomen mestaruuden, pyöränään Suzuki GSX-R 750. Kyseisellä pyörällä Pekkarisen paras aika oli 10,4 sekuntia ja loppunopeus noin 230 km/h.

Seuraavalle kaudelle pyörä vaihtui Suzuki GSX-R 1000:een, jolla voitettiin pronssia Pohjoismaiden mestaruussarjassa vuosina 2018 ja 2019. Pekkarisen paras aika kyseisellä pyörällä on 9,1 sekuntia, loppunopeuksien ollessa 250 km/h tienoilla. Täksi kesäksi pyörään on lisätty ilokaasut ja tarkoitus on siirtyä nopeampaan luokkaan.

Uransa ohella Pekkarinen on valmistunut Aalto-yliopistosta konetekniikan diplomi-insinööriksi ja työskentelee tällä hetkellä mekaniikkasuunnittelijana.

Seuraa Jenniä ja vauhdin kehittymistä sosiaalisessa mediassa:

Instagram: @ps_jenni

Facebook: www.facebook.com/JenniMotorsport

Kuva: Remco Scheelings