Metropolia Motorsport on Metropolia Ammattikorkeakoulun tutkimus-, kehitys- ja innovaatioprojektina toimiva Formula Student -tiimi.

Tiimi on jo vuosituhannen alkupuolelta lähtien valmistanut kansainväliseen opiskelijasarjaan ensin polttomoottoriautoja ja vuodesta 2013 lähtien keskittynyt vain sähköautojen kehittämiseen ja valmistukseen pysyäkseen mukana teknologian kehityksessä pois polttomoottoreista. Kilpailujen ideana on siis valmistaa ja suunnitella vuosittain uusi kehitetty ajoneuvo kilpailemaan kansainvälisesti korkeakoulujen välillä erilaisissa dynaamisissa ja staattisissa osa-alueissa aina kiihdytysajosta n. 22 km pituiseen ”endurance” -osioon ja auton valmistuksen kulujen ja hiilijalanjäljen rakenteesta yksittäisten osien design-päätöksistä tehtyihin esityksiin. Järjestäjinä ja tuomareina kilpailuissa toimii teollisuuden ja huippuyliopistojen edustajia.

Tiimi on korona-aikana suunnitellut ja saattanut testikuntoon heidän ensimmäisen nelivetoisen sähköauton. Auto on viimeistelty ja optimoitu tulevan kauden aikana auton ensimmäisiä virallisia kilpailuita varten. Kilpailukausi on aina kesäisin ja kilpailupaikkoina meillä on tällä hetkellä aiempien vuosien menestyksen ansiosta Sveitsi, mutta pyrimme saamaan uusia kisapaikkoja auki alkuvuoteen 2022 sijoittuvista sähköautojen teoriaan ja kilpailun sääntöihin pohjautuvista pääsykokeista.

KLINGER Finland on mukana sponsoroimassa Formula Student -tiimiä. Sähköautossa on useita tiivisteitä vaativia kohteita, ja vaatimattomaltakin vaikuttavan tiivisteen pettäminen voi pahimmillaan tarkoittaa että auto ei pääse kilpailussa maaliin. Kyseessä ei ole pelkkä nopeuskilpailu, vaan myös auton laadukkaasta suunnittelusta saa pisteitä.

Meille Formula Student -tiimin toiminnan tukeminen on tärkeää, koska se on:

  • ekologista toimintaa
  • opiskelijavetoinen projekti, jolla tuemme ja autamme tulevaisuuden osaajia
  • huipputeknologiaa, jossa pyritään luotettavuuden parantamiseen.

Metropolia Motorsportin oma sivusto
Linkki hankkeen sivuille Metropolia Ammattikorkeakoulussa

Seuraa Metropolia Motorsportia sosiaalisessa mediassa:

Metropolia Motorsport varikolla
Metropolia Motorsport radalla
Metropolia Motorsport rakentaminen